ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράγκος Φραγκούλης

Στρατηγός – Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

FragoulisΓεννήθηκε στην Κομοτηνή. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές
του το 1969 στο 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν σπουδές στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL). Έχει
πραγματοποιήσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής μέχρι και την αποστρατεία του. Επί έξι χρόνια ήταν στρατιωτικός
ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς καθώς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΣ. Το 2012 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας Π. Πικραμένου (υπηρεσιακή Κυβέρνηση).

Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλο «Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) 2.500 χρόνια» , και το «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;».

Advertisements

One thought on “Φράγκος Φραγκούλης

  1. Ο επίτιμος κος Αρχηγός αποτελεί έναν απο τους ικανότερους αξκούς που έχω γνωρίσει. Είναι η αιτία για την τωρινή μου καριέρα στον Ε’ κλάδο και θα του το οφείλω.
    Η επαγγελματική μου πορεία είναι βαθύτατα επηρεασμένη απο την περίοδο διοικήσεώς του. Η δε προσωπικότητα, του εν λόγω αξκού έχει επηρεάσει και πλήθος στελεχών του ΓΕΕΘΑ στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα καθότι υπηρετώ σε αυτό και μπορώ να το γνωρίζω προσωπικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s