ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

kristi emilio ioannidouΣυγγραφέας – Ναυτικός – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σύζυγος της είναι ο κ. Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος (Δημοσιογράφος, Αμυντικός Αναλυτής).
Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με σπουδές Ιστορίας, Ετυμολογίας και Ψυχολογίας, ανώτερη εκπαίδευση στη χρήση σωστικών σκαφών και λέμβων διασώσεως και στην χρήση ταχυπλόων λέμβων διασώσεως ΔΣΕΝΠΜ Ασπρόπυργου.

Είναι κάτοχος των Πιστοποιητικών Υπευθύνου Αξιωματικού Ασφαλείας της Εταιρίας CSO. Από το 2002 έως το 2006 υπηρέτησε ως αρχιθαλαμηπόλος σε επαγγελματική θαλαμηγό: α) Οργάνωση θαλαμηγού: διακόσμηση/ιματισμός/αλληλογραφία/δημόσιες σχέσεις, β) πολύ καλή γνώση ναυτικής τέχνης: συντήρηση σκάφους, επισκευαστικές εργασίες, γάσες, φιμώματα, κ.ο.κ,. Το 2007 εργάστηκε στο τμήμα της Ασφαλούς Διαχειρίσεως των Πλοίων (ISM) της εταιρίας «ΒΗΤΑ Διαχειριστική» του ομίλου Βεντούρη.

Από το 2006 έως το 2011, δίδαξε στην Ελληνική Ακαδημία Ναυσιπλοΐας, Ναυτικής Τέχνης & Αθλημάτων Ν.Ο.ΑΜ. στο τμήμα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης με επιμέλεια & συγγραφή ειδικού εγχειριδίου για τους μαθητές της σχολής. Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε σεμινάρια, συνέδρια και διαλέξεις, μεταξύ άλλων και στην ΣΔΕΠΝ (Σχολή Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού). Διατελεί σύμβουλος Δοκιμίων Σπουδαστών της ΣΔΕΠΝ.
Ως συγγραφέας εξειδικεύτηκε στην Ναυτιλία της αρχαίας Ελλάδος, σε θέματα εμπορικού και πολεμικού ναυτικού (στρατηγική, τακτική σχεδίαση και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων) με πλούσιο ενεργητικό σε άρθρα, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά του ειδικού Τύπου, σε βιβλία και σε μελέτες. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος (Ν.Μ.Ε.), του «The Society of Naval Research, London».

H πλήρης βιογραφία της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου θα φιλοξενηθεί στις σελίδες της 8ης έκδοσης του Who is Who για το 2013.

Advertisements

3 thoughts on “Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

  1. Είναι αλήθεια ότι η κα Κρίστυ-Εμίλιο Ιωαννίδου, προικισμένη με φυσική γοητεία, με διάχυτη καλοσύνη και ανεπιτήδευτο χαμόγελο, κατορθώνει μέσα στις απαιτήσεις της ζωής και της καθημερινότητας, να συνδυάζει την συνεπή μητέρα και σύζυγο με την δυναμική ερευνήτρια, που με επιστημονική αρτιότητα, για πολλά θέματα της ναυτικής ελληνικής παραδόσεως και της ένδοξης ναυτική μας ιστορία, προσφέρει μέσα από την ιστοσελίδα της «Περί Αλός» ενδιαφέρουσες μελέτες και έρευνες και παρέχει το βήμα για σοβαρές αναρτήσεις σε εμπεριστατωμένες εργασίες.
    Αξίζει τον έπαινο και την αναγνώριση για το έργο που επιτελεί με άοκνη διάθεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s